így élünk mi...

a világ két retardált teknősbéka szemével...

imádjatok minket.

a ti véleményetek:

  • Travi: grat a poszthoz érdekes! (2011.07.29. 14:05) dinókkal táncoló
  • Travi: @agymax: Menj már! Az egy marhajó állás! Melyik cégnél vagy? (2011.07.21. 18:50) csak szívják a vérem
  • agymax: @Travi: annál is rosszabb, logisztikus vagyok. a cust.serv. magyarul ügyfélszolgálat. segíthetek? (2011.07.19. 12:12) csak szívják a vérem
  • Travi: Tehát customer service associate vagy? Az magyarra lefordítva mi? (2011.07.19. 12:04) csak szívják a vérem
  • agymax: berasategui étterme 2011-ben a világ 29-ik legjobbja www.guardian.co.uk/lifeandstyle/interactive/... (2011.07.15. 11:09) étkezz velem
  • Lali: a penztarcad nem eleg vastag. (2011.07.13. 15:37) Vegyesség
  • agymax: lehetsz a takarítónőm. főzni nem tudsz elég jól, szóval szakácsnak nem kellesz. (2011.07.13. 15:34) Vegyesség
  • agymax: mondjuk hágában az escher múzeum adja. en.wikipedia.org/wiki/M._C._Escher (2011.07.13. 10:33) tulipán, fapapucs, dildo
  • agymax: 1. a "z+ '90-es évek top 10" egy név, nem feltétlenül jelenti azt, hogy az én listám is 10 tagból ... (2011.07.13. 10:26) tulipán, fapapucs, dildo
  • BoB23: Figyu mán Kicsirigó!! 1. Lehet, hogy velem baszott ki a matematika, de a Top 10 az nálam nem 7 :D:... (2011.07.12. 19:11) tulipán, fapapucs, dildo
  • Utolsó 20

ez meg hogy került ide?

2007.12.14. 01:11 agymax

barcelona, a szélsőséges város

szóval kikapcsolódtam barcelonában, mivel jómunkásember gyurikára ráfért már a pihenés, elvégre már majdnem annyit dolgoztam, mint amennyit vizsgákra tanultam anno... =) eleve az út érdekes volt (szokásomhoz híven), mivel a repjegyhez - amit egy hónappal előre megvettem - hozzá sem nyúltam. ugyebár képlékeny a munkabeosztásunk, ezért brüsszel helyett lyonból mentem, vissza pedig kedd helyett szerdán utaztam, tehát új jegyeket kellett foglalni. kösz. maga a hely nagyon megosztotta amúgy is bipoláris személyiségem; nem tudtam, hogy éppen szeressem vagy utáljam, a belső harcok felemésztették még az utolsó agysejtjeimet is (nincs látható változás). na most akkor mi van? ez:

táplálkozás - 5 nem véletlen, hogy a világon a mexikói étterem kifejezés terjedt el a spanyol étterem helyett. tulajdonképp egy mexikói kajálda lebutított változata a spanyol konyha. az itteni tortilla egy vastag tojásos lepény a megszokott vékony tészta helyett, ejnye-bejnye. egy okosságuk van a paella, ami tengeri állatos rizs: én viszont nem szeretek a tengeri állatokra táplálékként tekinteni, tehát out of scope. mi maradt nekem? hát a tapas. ezen belül is az olívabogyesz / chorizo (kolbászszalámi a faji besorolása szerintem) párosítás. a sonka is ajánlott. nem estem hasra tehát a helyi felhozataltól, de egynek megfelelt, mondjuk nem lettem függő, marad a mexikói boz-ban.

pincérlányok - 3 egyértelmű csalódás. vagy minden aranyos spanyol jeány külföldön van erasmussal vagy ezek tényleg csúnyák. arra felkészültem lelkileg, hogy esetleg szőrösek lesznek (azok), de hogy mind súlyproblémákkal küzd, az sokkolt. az, hogy jól öltöznek mit sem segített a megítélésükön. ezen kívül nincs semmi diverzifikáció, mind egyforma(n csúnya). felüdülést néhány turista jelentett, de mivel szezonon kívül voltunk ez sem sokat nyomott a latban. és mindenhol pincérek szolgáltak fel, lehet ezt fokozni??

mulatozás - 6 jó kis underground helyek, rengeteg ember az utcákon, nagyjából olyan a felhozatal, mint pesten. valószínűleg turistaszezonban ez még hatványozódik.

hangulat - 3 alapjában a következőkkel volt problémám: rendkívül koszos, spanyolok, ízléstelenség. bővebben tényleg mocskos volt, szemét és por az utcákon, sok helyen iszonyatos csatornaszag (nem én voltam, ne mutogass), még az óvárosban is. a spanyolokkal az a bajom, hogy ha kell, ha nem, ordítanak, lehetőleg a füledbe. nem tetszik az egyéb emberi népcsoportokhoz való hozzáállásuk sem, aki nem katalán, az nem is tagja a gerinceseknek. ja igen, ugyebár ez katalónia (catalunya), akik nem érzik magukat spanyolnak, inkább amolyan félistenek, akik leszálltak közénk, hogy ordibálhassanak. de ami tényleg kiverte a biztosítékot, az az ízléstelenség: minden kínai piaci csiricsáré az ablakokba aggatva, a szobrokra (még a miró szobrok is tele voltak aggatva karácsonyfaizzókkal !!!), az ablakban mászó fröccsöntött egynyári mikulás minden második erkélyen, egyszerűen kiábrándító. hogyan lehet gaudí és miró városát ennyire porig alázni?

látnivalók - 8 ez abszolút a helyén van, két negatív hatás ért: a lusta mediterrán nép baszik dolgozni, emiatt pl nem tudtunk felülni a felvonóra, mert 3 napig az erős szélre hivatkozva nem járt (2 napig meg sem mozdult a levegő). a másik az árak; minden belépő legalább 12 euro, ami lássuk be 8-10 hely esetén már elég jelentős pénz. szerintem sok, főleg, hogy a legkisebb helyekre is ennyi a betoppanás költsége. de a múzeumok, a tengerpart, a parkok és a kis utcák teljesen megfelelnek egy emlékezetes kirándulás minden kritériumának. és a galambok mellett sok papagáj is van a városban, jee. érdemes még elvonulni figuerasba, dalí szülővárosába, ahol a saját maga által tervezett múzeum áll, maradandó élmény dalí-fanoknak (én).

kocsmaindex - 5 nincs igazi kocsmajellege a helyeknek, inkább a pub és a szoci kisbüfé vadházasságának titulálnám azt az élményt, amivel szembesülhet az utazó. ugyebár nincs igazán említésre méltó töményük ,ami rossz, de van sangria, amit viszont nem szeretek, eh. de sangriából a kis adag fél liter, tehát okosan rendelésnél. mindenhol kapsz tapast, még éjjel is, nem csoda, hogy tokásodik a nép, ha zabál esténként egy jó masszív berúgás helyett. 

letelepedési index: 5 azt hiszem ez korrekt értékelés, mivel kb egy 9-est és egy 1-est adnék a látottakra. mindenféleképp megéri a látogatást, de óvva intek mindenkit a túlzott elvárásoktól, amiket pl én támasztottam. egy nüansznyi tanács: barcelona reptérről 15 perc alatt a centrumban vagy, girona (fapados reptér) viszont másfél óra vonaton + 40 perc buszozás. teszteltem, barcelona reptér nyert =)

komment

Címkék: letelepedési tanácsadó


A bejegyzés trackback címe:

https://agymax.blog.hu/api/trackback/id/tr56263436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása