így élünk mi...

a világ két retardált teknősbéka szemével...

imádjatok minket.

a ti véleményetek:

  • Travi: grat a poszthoz érdekes! (2011.07.29. 14:05) dinókkal táncoló
  • Travi: @agymax: Menj már! Az egy marhajó állás! Melyik cégnél vagy? (2011.07.21. 18:50) csak szívják a vérem
  • agymax: @Travi: annál is rosszabb, logisztikus vagyok. a cust.serv. magyarul ügyfélszolgálat. segíthetek? (2011.07.19. 12:12) csak szívják a vérem
  • Travi: Tehát customer service associate vagy? Az magyarra lefordítva mi? (2011.07.19. 12:04) csak szívják a vérem
  • agymax: berasategui étterme 2011-ben a világ 29-ik legjobbja www.guardian.co.uk/lifeandstyle/interactive/... (2011.07.15. 11:09) étkezz velem
  • Lali: a penztarcad nem eleg vastag. (2011.07.13. 15:37) Vegyesség
  • agymax: lehetsz a takarítónőm. főzni nem tudsz elég jól, szóval szakácsnak nem kellesz. (2011.07.13. 15:34) Vegyesség
  • agymax: mondjuk hágában az escher múzeum adja. en.wikipedia.org/wiki/M._C._Escher (2011.07.13. 10:33) tulipán, fapapucs, dildo
  • agymax: 1. a "z+ '90-es évek top 10" egy név, nem feltétlenül jelenti azt, hogy az én listám is 10 tagból ... (2011.07.13. 10:26) tulipán, fapapucs, dildo
  • BoB23: Figyu mán Kicsirigó!! 1. Lehet, hogy velem baszott ki a matematika, de a Top 10 az nálam nem 7 :D:... (2011.07.12. 19:11) tulipán, fapapucs, dildo
  • Utolsó 20

ez meg hogy került ide?

2007.10.10. 12:53 Lali

Eindhoven, a jelző nélküli város

Gondoltam, ha mást nem is, legalább egy post-ot irok ma. Legyen ez pedig a "csodás" hétvégi utazásunkról, amelynek tárgya Eindhoven volt. Nem is írok ide kisregényes bevezetőt, jöjjön az értékelés.

Táplálkozás - 5: Ebédre beültünk egy kisebb étterem terasz részére, ami tulajdonképpen az utcán helyezkedett el, tehát a mögöttünk/mellettünk haladó embertömeg néha-néha meglökött, belerúgott a székembe. Ráadásul, volt egy tolókocsis ürge, nagy szakállal, aki kb. 10 percenként odagurult a vendéglő elé és elkezdett üvöltözni mindenféle érdekes dolgot egy ismeretlem nyelven. Lehet, nem tudta hogy kell kezelni az automata tolókocsiját és azt kiabálta, bár volt egy matrica az ülésén: "Jézus nélkül pokol a világ" Lehet igaza van, bár én egész jól megvagyok nélküle is, de ha Jézus erre jár, meghívom egy sörre.

Pincérlányok - 3: Namost. Sikerült kifognunk egy igen érdekes példányt, amikor beültünk egy kávézóba. Nem volt hajlandó megérteni minket semmilyen nyelven, nem igazán tudta mit kéne csinálni, de legalább 2 narancslevet hozott, egy helyett. A fent említett ebédlőben, a pincérek csak nagyon ritkán voltak láthatóak, valamint Gyurika is hozta a formáját, ugyanis, ő nem kapott ebédet, csak miután már mindenki más megette az sajátját. (Gy.k.: neki nem hozták ki a kajáját, biznisz.)

Mulatozás - 4: Reggel 11-kor egy lélek nem volt a városban, aztán varázsütésre délben kirajzottak a csúnya hollandok. Nagy buli nem volt, néhányan füveztek, néhányan ittak. Délben. Volt egy nagy tér, ahol egy szobor állt, Phillips cégalapítóról, akinek szép nyúlfogait megörökítették vasban is...Biztos örülne ha látná, hogy amivel egész életében csúfolták, az megmarad az utókornak is.

Hangulat - 3: Ezt a részt hívhatnám "törökindex"-nek is, mert minden attól függ mennyien vannak. Nos, Eindhovenben található bőven, főleg csoportosan helyezkednek el, falkában vadásznak. Amúgy a városban unott a hangulat, a tömeg áramlik egy irányba, ami általában a bevásárlóközpont, ahol ingyen chipset osztogatnak.

Látnivalók - 2: Hát igen, ilyen téren elég gyenge ez a hely. Bejártuk a belvárost, ahol a földön mindenhol üvegcserepek voltak. Elmentünk egy múzeumba (Abbo?), ahol elvileg Picasso képek is vannak, ezért Gyuri addig nem volt hajlandó kijönni onnan, amíg meg nem találtuk neki azt az 1, azaz egy, Picasso képet. Nagyon rossz múzeum volt. Nemhiába engedtek be minket diákjeggyel, csak legalább fizessünk valamennyit...

Kocsmaindex - 5: Kocsmában nem igazán voltunk, csak kivülről láttunk párat. Nem tűntek közönségvonzó helyeknek. Meg ugye a kiszolgálás is lássuk be, szar volt mindegyik helyen, ahol megfordultunk.

Parkolás -4: Azért érdemes megemlíteni ezt, mert ugye okosan a vasútállomáshoz álltunk, ahol csak 2 órára lehet befizetni, ezért 3-szor is vissza kellett mennünk jegyet venni...Volt ott egy hajléktalan emberke, aki valami kitalált nyelven magyaráztott, miközben 50 centet szorongatott a kezében. Nem tudtunk közös nevezőre kerülni, ezért angolosan távoztunk.

Letelepedési index: 3.71 - Messzire kerüld el ezt a helyet, ha hétvégi kiruccanásról van szó. Messzire kerüld el ezt a helyet, ha lakóhelyet keresel Hollandiában. Messzire kerüld el ezt a helyet, ha múzeumba akarsz menni. Ide csak focimeccset nézni gyere. Azt viszont nyugodtan. Csak ne Ajax Amszterdamos sálban. Akkor előkerül a helyi faszkorbács.

komment

Címkék: letelepedési tanácsadó


A bejegyzés trackback címe:

https://agymax.blog.hu/api/trackback/id/tr65192217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása