így élünk mi...

a világ két retardált teknősbéka szemével...

imádjatok minket.

a ti véleményetek:

  • Travi: grat a poszthoz érdekes! (2011.07.29. 14:05) dinókkal táncoló
  • Travi: @agymax: Menj már! Az egy marhajó állás! Melyik cégnél vagy? (2011.07.21. 18:50) csak szívják a vérem
  • agymax: @Travi: annál is rosszabb, logisztikus vagyok. a cust.serv. magyarul ügyfélszolgálat. segíthetek? (2011.07.19. 12:12) csak szívják a vérem
  • Travi: Tehát customer service associate vagy? Az magyarra lefordítva mi? (2011.07.19. 12:04) csak szívják a vérem
  • agymax: berasategui étterme 2011-ben a világ 29-ik legjobbja www.guardian.co.uk/lifeandstyle/interactive/... (2011.07.15. 11:09) étkezz velem
  • Lali: a penztarcad nem eleg vastag. (2011.07.13. 15:37) Vegyesség
  • agymax: lehetsz a takarítónőm. főzni nem tudsz elég jól, szóval szakácsnak nem kellesz. (2011.07.13. 15:34) Vegyesség
  • agymax: mondjuk hágában az escher múzeum adja. en.wikipedia.org/wiki/M._C._Escher (2011.07.13. 10:33) tulipán, fapapucs, dildo
  • agymax: 1. a "z+ '90-es évek top 10" egy név, nem feltétlenül jelenti azt, hogy az én listám is 10 tagból ... (2011.07.13. 10:26) tulipán, fapapucs, dildo
  • BoB23: Figyu mán Kicsirigó!! 1. Lehet, hogy velem baszott ki a matematika, de a Top 10 az nálam nem 7 :D:... (2011.07.12. 19:11) tulipán, fapapucs, dildo
  • Utolsó 20

ez meg hogy került ide?

2008.06.25. 12:11 agymax

svédország-hollandia 1:0

mindig nekikezdek az indiai posztnak, de mivel igen hosszú, inkább másról mesélek nektek. ez rossz szokás. ha valamit elkezdek, be is kellene fejeznem. úgyhogy most itt egy lakótelep választási körkép stockholmról... sokáig foglalkoztattak ezek az északi országok, amelyek jómódban élnek, gondnélküli félhippik a rénszarvasok földjén. aztán sokáig nem foglalkoztattak. de végül elmentem és jól megnéztem magamnak stockholmot és környezetét, mert a kedves olvasóközönség már új tájakra szomjazott.

sikerült kiharcolnunk egy 3 munkanap-4 kirándulásnap kombót, ami ínyemre volt, mivel így kocsink is volt meg dolgoznunk sem kellett. a munkanapokat vasterasban töltöttük, egy kis béna város tele jó csajokkal. itt leginkább a kulináris részleget térképeztük fel, hivatásos tengeriétel-tagadó mivoltomat megcáfolva ráharaptam egy hering-kenyér-túróskapor egyvelegre. továbbra is utálom a halakat. megnéztünk néhány környékbeli tengerpartot, tavakat, kastélyokat és rögbipályát. utóbbit csak véletlenül. az időjárásról annyit, hogy elvittem az összes meleg ruhám, majd egy hétig ingben/pólóban voltam, napi küldetésemtől függően. ennek megfelelően ipari mennyiségű turista lepte el stockholmot, még magyarokkal is találkoztunk. az árak miatt panasszal kell élnem, szerintem igen drága hely; egy standard ízesítésű egyfogásos vacsora 2 főre 13.000 kemény magyar forintocska, ami lássuk be túl occsó. ezt ellensúlyozandó a dupla x kromoszómájú embertípusok igen tetszetős alakban manifesztálódnak itt. vagy mondhatnám, hogy baromi jó csajok vannak. de az nem olyan hivatalos... nézzük mit kínál nekünk ez a kis létszámú ország, amely nem volt hajlandó átvenni az eurót sem.


táplálkozás - 6 bármennyire is jó a táplálék, nem szeretem azt a szokást, hogy hatalmas tányéron szépen elrendezett KIS mennyiségű kaja van. nem valami ételkiállításra érkeztem, hanem enni. sokat. egyébként kifejezetten drága itt az étkezés, sőt még akár túlzottan drágának is nevezhetném. persze mivel a hét első felében céganya fizetett, kipróbáltunk néhány finomságot, de jól egyikkel sem laktam... a nouvelle gourmet nem menő.


pincérlányok - 9 igen, a svéd lányok szépek. ha hozzávesszük, hogy kedvesek és mosolyognak, felvetődik a kérdés: mi kell még? semmi, egy lakás stockholmban.


hangulat - 8 kicsit talán túl rendezett minden, de nem zavaróan. hozzáteszem, hogy az ítélőképességem torzult, mivel végig sütütt a nap. feltehetően nem ilyen barátságos a hely félméteres hóban, illetve 3 hete szakadó esőben sem. az emberek kifejezetten jól szituáltak, plusz korrekten beszélnek angolul. egy idős nénit megkérdeztem, hogy beszél-e angolul (mivel előtte egy hétig franciaországban voltam, volt egy kis "úgysem tud ez angolul" hangsúly a szavaimban) és olyan pillantást kaptam cserébe, hogy zavarba jöttem. lassan végigmért, majd foghegyről odavetette, hogy of course. aztán háromszor jobban beszélt, mint én. és ez még néhányszor előfordult azon a héten... szóval nem magyarország.


látnivalók - 9 minden karban tartva, tiszta és igényes. megfelelő tájékoztatás (például minden falu előtt van egy parkoló, ahol ingyen térképek vannak és leírások az ottani látnivalókról), régi kastélyok, parkok és számtalan kis sziget. a városházán megnéztük azt a termet, ahol a nobel díjat osztják és megtudtuk, hogy az épület tervezője simán pályázhatna a legnagyobb geci címre. példának okáért készítetett egy gyönyörű faszekrényt, amin asztalos pityu 3 évig dolgozott, minden apró faragást kétszer átsimított, telerakta titkos rekeszekkel. erre a tervező kiszedett belőle mindent, leszedte a tetejét és a hátulját, majd arra használta, hogy a szellőzőberendezést eltakarja vele. másik, úriemberhez méltó megmozdulása, hogy megterveztetett egy szobányi arany mozaikdíszítést, majd az utolsó pillanatban kitalálta, hogy az egész legyen feljebb 50 centivel, de nincs idő újratervezni. eredmény: lovas, fej nélkül, mivel az nem fért ki. aztán még volt képe azt mondani, hogy a művész hibája... akár magyar politikus is lehetne belőle. a viking múzeum szintén megér egy látogatást, eredetiben látható egy akkora viking hajó, amin még én is át merném szelni a balatont. a kortárs műv.múzeum is jó egynek, bár nagyobb a füstje, mint a lángja.


kocsmaindex - 8 megnéztük az absolut ice bar nevű helyet, ahol minden (falak, poharak, pult, asztal, stb) jégből van - teszteltem: ha ráteszem a tenyerem a falra, elkezd olvadni - éppen ezért kaptunk egy eszkimó kabátot meg kesztyűt. megkostóltunk 5-6 féle koktélt, kiderítettük, hogy a pincérnő járt már magyarországon (veresegyházán - miért megy valaki pont oda? várjuk veresegyházi olvasóink kortesbeszédét), majd visszamentünk a melegbe. érdemes kipróbálni, drága, de egy dobást megér. az észak-svéd jéghotelben nem leszek törzsvendég.


letelepedési index: 8 a számok sosem csalnak, valóban megfontolandó a testsúlyáthelyezés. de hangsúlyozom, árnyalná a képet, ha nem a 6 legmelegebb napon lettem volna ott. rénszarvasles, autópályán száguldás 70-nel, volvo és saab dömping, téli hónapokban formás svéd csajok karbantartása a kunyhóban. semmi stressz, de mégsem hollandia. pozitív.
 

komment

Címkék: letelepedési tanácsadó


A bejegyzés trackback címe:

https://agymax.blog.hu/api/trackback/id/tr16538601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása