így élünk mi...

a világ két retardált teknősbéka szemével...

imádjatok minket.

a ti véleményetek:

  • Travi: grat a poszthoz érdekes! (2011.07.29. 14:05) dinókkal táncoló
  • Travi: @agymax: Menj már! Az egy marhajó állás! Melyik cégnél vagy? (2011.07.21. 18:50) csak szívják a vérem
  • agymax: @Travi: annál is rosszabb, logisztikus vagyok. a cust.serv. magyarul ügyfélszolgálat. segíthetek? (2011.07.19. 12:12) csak szívják a vérem
  • Travi: Tehát customer service associate vagy? Az magyarra lefordítva mi? (2011.07.19. 12:04) csak szívják a vérem
  • agymax: berasategui étterme 2011-ben a világ 29-ik legjobbja www.guardian.co.uk/lifeandstyle/interactive/... (2011.07.15. 11:09) étkezz velem
  • Lali: a penztarcad nem eleg vastag. (2011.07.13. 15:37) Vegyesség
  • agymax: lehetsz a takarítónőm. főzni nem tudsz elég jól, szóval szakácsnak nem kellesz. (2011.07.13. 15:34) Vegyesség
  • agymax: mondjuk hágában az escher múzeum adja. en.wikipedia.org/wiki/M._C._Escher (2011.07.13. 10:33) tulipán, fapapucs, dildo
  • agymax: 1. a "z+ '90-es évek top 10" egy név, nem feltétlenül jelenti azt, hogy az én listám is 10 tagból ... (2011.07.13. 10:26) tulipán, fapapucs, dildo
  • BoB23: Figyu mán Kicsirigó!! 1. Lehet, hogy velem baszott ki a matematika, de a Top 10 az nálam nem 7 :D:... (2011.07.12. 19:11) tulipán, fapapucs, dildo
  • Utolsó 20

ez meg hogy került ide?

2007.11.19. 20:26 agymax

párizs, a rossz város

következzék egy képes beszámoló a lali által rossznak titulált városról, ahol nyoma sincs parkolási kultúrának. ugyebár a team building jó dolog, ez a mottó vezérelt minket, mikor azon gondolkodtunk, hogyan tudnánk elszámoltatni mindent a céganyával. csapatot építeni mentünk, ami részben sikerült is: gyarapodott a gyomortérfogatunk.

munkától és 4 órányi autózástól elgyötörten érkeztünk meg úgy éjjel f12 tájban, mikoris összefutottunk a kanadai batman kölykével. megijedtünk volna, ha nem előtte találkozunk egy macskanagyságú patkányokból álló csordával.

mit is tehettünk volna, sétáltunk és rémisztgettük az embereket a dermesztő hidegben kb hajnal 2ig. ezután visszatértünk a szállásra, ahol MAJDNEM volt fűtés, csak éppen nem. fáztunk. kocogott a fogunk. másnap arra ébredtem, hogy a csapat fele kesztyűben és kabátban alszik, lali nedves törölközőt terített pluszban magára én meg csak hibernáltam a testem.

a nap jól indult ezt leszámítva, reggeli egy kávézószerűben: croissant, café au lait, jus d'orange. folytatva a bejáratott ösvényt tovább rémisztgettük és botránkoztattuk a jónépet, ebből jön egy kis intermezzo:

lajos úr kézenáll a vas előtt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zsorzs fezsesz eggyéválik az oszloppal, mely a magyar "béke" szót ábrázolja

 

 

 

 

 

 

 

 

szerencsémet ismerve az orleans-i szűz helyett quasimodoba futottam csak bele. a notre dame nem is olyan nagy, mint ahogy azt én elképzeltem, a rózsaablakok pedig egyáltalán nem különlegesek, prágában százszor szebbek vannak még a régi sörgyárakon is... de a franciák marketingje jobb.

 

 

 

 

 

 

a sikoly - ez az általános reakció párizsban, ha elköveted azt a hibát, hogy angolul szólsz valakihez...                      

ugyebár táplálkozni kell, és hát a hidegben hamarabb megéhezik a nép. adtunk a kulináris élvezeteknek rendesen, 2 nap alatt egy átlagos család havi ételre szánt költségvetését túlléptük. jócskán. liba, kacsa, marha és persze hagymaleves. külön élmény volt a champs d'elyseén beülni egy felsőfelsőfelső kategóriás étterembe, ahol rajtam kívül mindenki öltöny-nyakkendőben volt. még lali is egy pulcsit erőltetett adonisz testére. én tartottam magam a mintás pólóban. lali itt követte el azt a hibát, ami miatt az utolsókat rúgja, csak nem tud róla: csúnyán nézett a yakuza fővezérre.

természetesen ha párizs, akkor abszint. bár nem innen származik, ahogy azt sokan hiszik, hanem csehföldről, de itt vált híressé mikor a művészlelkek tömegesen itták halálra vagy épp vakra magukat.. a századelőn betiltották és csak 15-20 éve van újra forgalomban, de persze feketén mindig lehetett kapni. ez a berögződés megvan a népben még mindig: 2 helyen kértünk, először felmásztak egy bárszékre, levettek pár poros edényt a legfelső polcról, aztán egy üveget, amiben az abszint volt. stílusosan öblös pohárban hozták, abszintos kanál, cukor, ollé. a másik helyen nem voltam ennyire elégedett; a kezdet érdekes volt - a mosogató alatti csővezetékek közül vették elő - de amikor feles pohárban szolgálják fel TASAKOS KÁVÉCUKORRAL (!), akkor egy jóérzésű alkoholista elgondolkodik a hely felgyújtásán...

nem volt persze stresszmentes a kiruccanás, f.györgy bugyi lakost végig követte az Ujj, de végül leráztam. mindegy a yakuzafőnök úgyis ezt fogja ebédelni jövő héten, muhaha.

 

 

 

 

vasárnapra maradt az új városrész a la defensé, amit fogalmam sincs miért hívnak így. itt tartózkodik az a lyukas épület, amiről én mindig is azt hittem, hogy brüsszelben van. ez egyébként egy fergetegesen szenzációsan fenomenális kép lehetett volna, ha lali nem lusta közelebb jönni 1 (egy) méterrel, de mindegy...

 

 

 

 

akkor nézzük pontról pontra, mit tud ez a város, amit boz nem.

táplálkozás - 10 ehhez nem fér kétség. igazából 11est adtam volna, ha elfelejtik feltalálni a büdössajtot, de nem így történt. drága a hely, de élvezettel tömi a nép a jobb napokat látott kacsát az arcába. természetes szelekció, ez van kacsák.

pincérlányok - 9 szép és jó és moulin rouge. mindenki divatos, bár ez nem jelenti azt, hogy meg is fürdenek kellő gyakorisággal. de nem véletlenül a franciák találták fel a parfümöt.

mulatozás - 6 ezt nem maradt időnk/energiánk tesztelni, de hírből úgy tudjuk jó. hiába no, mi is öregszünk. a moulin-ba elnéztem volna, de erősen harisnyaellenes vagyok.

hangulat - 8 fergeteges a hangulat, turistalányok a világ minden tájáról. londonhoz hasonlítanám, csak nincs annyira sok ember, viszont franciául beszélnek, ami csapás. meggyőződésem, hogy ki fog pusztulni ez a nyelv, mert én nem szeretem.

látnivalók - 9 nem 10, mert a notre dame pici. amúgy ezt a részt mindenki tudja, feleslegesen koptatom a mutatóujjam. a louvre-ra nem maradt időnk, oda egy hétvégére visszamegyünk miután kiállították az első képemet.

kocsmaindex - 7 és ezt félve adom, mert az abszintrejtegetési technikák sokszínűsége rendkívül megfogott, de könyörgöm, ismétlem KÖNYÖRGÖM hogyan lehet tasakos cukrot adni hozzá???!!??

letelepedési index: 8.16 nem kell aggódni, odafigyeltem, hoyg ne kapjon annyit, mint london. de azért jó hely. még talán ajánlom is. patkányfetisiszták előnyben.

komment

Címkék: letelepedési tanácsadó


A bejegyzés trackback címe:

https://agymax.blog.hu/api/trackback/id/tr79234809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása