így élünk mi...

a világ két retardált teknősbéka szemével...

imádjatok minket.

a ti véleményetek:

  • Travi: grat a poszthoz érdekes! (2011.07.29. 14:05) dinókkal táncoló
  • Travi: @agymax: Menj már! Az egy marhajó állás! Melyik cégnél vagy? (2011.07.21. 18:50) csak szívják a vérem
  • agymax: @Travi: annál is rosszabb, logisztikus vagyok. a cust.serv. magyarul ügyfélszolgálat. segíthetek? (2011.07.19. 12:12) csak szívják a vérem
  • Travi: Tehát customer service associate vagy? Az magyarra lefordítva mi? (2011.07.19. 12:04) csak szívják a vérem
  • agymax: berasategui étterme 2011-ben a világ 29-ik legjobbja www.guardian.co.uk/lifeandstyle/interactive/... (2011.07.15. 11:09) étkezz velem
  • Lali: a penztarcad nem eleg vastag. (2011.07.13. 15:37) Vegyesség
  • agymax: lehetsz a takarítónőm. főzni nem tudsz elég jól, szóval szakácsnak nem kellesz. (2011.07.13. 15:34) Vegyesség
  • agymax: mondjuk hágában az escher múzeum adja. en.wikipedia.org/wiki/M._C._Escher (2011.07.13. 10:33) tulipán, fapapucs, dildo
  • agymax: 1. a "z+ '90-es évek top 10" egy név, nem feltétlenül jelenti azt, hogy az én listám is 10 tagból ... (2011.07.13. 10:26) tulipán, fapapucs, dildo
  • BoB23: Figyu mán Kicsirigó!! 1. Lehet, hogy velem baszott ki a matematika, de a Top 10 az nálam nem 7 :D:... (2011.07.12. 19:11) tulipán, fapapucs, dildo
  • Utolsó 20

ez meg hogy került ide?

2010.08.24. 12:48 Lali

Józsi, hol vagy? - Part 1/2

Tényfeltárok, ez egy zseb-projektem, amit már régóta tervezek. Inkább magamnak, mint másnak, de hol máshol örökítsem meg az elmúlt 3 év utazás termését, mint itt a blogon. Amikor a távoli jövőben előássák leszármazottaink, és rácsodálkoznak, hogy a teleportálás feltalálása előtt is milyen mozgékony egy nép voltunk, akkor felugrok a piramisom alól és átveszem a világuralmat. Pont, mint ahogy mi csináljuk, amikor visszagondolunk, hogy Petőfi idejében gyalog tolták Egerből Pestre, onnan meg Bécsbe. Elég durva vádlijuk lehetett.

Nos, akkor íme a lista, a teljesség igénye nélkül, megjegyzésekkel, ahol dukál. Persze csaltam, mert nagy részét a helyeknek munka keretében látogattam meg, no de az csak pár órás elfoglaltság, a maradék idő az enyém. Főleg, amit a reptéri váróban töltöttem el. Esetleg, ha valamelyik helyről bővebb információt szeretnétek, a kommentekben jelezzétek. Úgysem fogtok jelezni persze, ha meg igen, úgysem fogok írni.
Bergen op Zoom/Roosendaal, Hollandia: Triviális, hogy ezzel kezdem, elvégre egyikben lakom a másikban meg dolgozom, már amikor nem máshol vagyok. Nem mondom meg melyik-melyik, mert megtalálnak. Kb. 3 éve költöztem ide, fél évre, aztán ez lett belőle.
Achern, Németország: Első "üzleti" utam ide vezetett, kis hal voltam akkoriban, csak a sört teszteltem, meg a fő látnivalókat. Kollegám meg előfizetett a pornóadóra a hotelban, aztán magyarázta a cégnél, hogy az igazából sportcsatorna volt és a BL-t nézte rajta.
Amsterdam, Hollandia: Első szabadidős program, rögtön belevágtunk a lecsó közepébe. Gyurival szétnéztünk ebben a fertőben és toltunk egy vizipipát is az egyik coffee shopban, utána pedig pihentünk 2 órát félig ülve, félig fekve, ugyanott. Pedig az elején még össze is néztünk, hogy milyen gyenge ez az anyag, nem is érzünk semmit. Utána meg már nem éreztünk semmit. Azért azóta még visszanéztünk párszor, művelődtünk is (Heineken múzeum) meg ilyenek.
Görlitz, Németország: Hát igen, első céges ügyfelünk eléggé német központú volt, de legalább nem mindig ugyanoda kellett menni. A helyi sört megkóstoltam, kollegámmal meg 3 országon vágtunk át, hogy ideérjünk. Mert bár Drezda közelebb lett volna, de ugyanaz az ügyes titkárnő, aki a mostani ír túrát is intézte, inkább Prágába vett nekünk jegyet. De legalább béreltünk egy zsír új Hyundai i30-at (összesen 25km volt benne) és azzal csapattunk át Csehországon, Lengyelországon, majd kikötöttünk a németeknél. Ollé.
Brussels, Belgium: Ha már ilyen közel van hozzánk, akkor ezt is meg kell nézni. Okosba befizettünk a városnéző buszra, kiültünk a cabrio részbe és onnan szívtuk be a várost. Azért néhány helyen le-leszálltunk és csináltunk képeket is. Első alkalommal nem találtuk meg a Pisilő kisfiú szobrát, de aztán később csak meglett az.
Kassel, Németország: Megint egy 3 napos gyárlátogatás, kicsit már okosabban, hegyi kastélyszállóban, 3 fogásos vacsorák, börre sor mindenkor. Csak a németek ne lennének olyan kimértek. De legalább mentem az egyik német gyorsvonattal, ahol digitális kijelzőn mutatták mennyivel szakítunk. Meg kiláttam az ablakon, ellentétben a legtöbb MÁV vonattal.
Hága, Hollandia: Megnéztük mi újság a holland politikai fővárosban. Van itt parlamant, nemzetközi bíróság, meg a közelben a legkedveltebb tengerparti rész. Homokos beach, csak kár, hogy a víz 16 fokos még a legmelegebb időkben is. Meg sok a medúza. Gyuri nyert azzal, hogy derékig bement, én meg csak bokáig.
Mannheim, Németország: Éljen, újra ezen a vidéken, ráadásul egy olyan logisztikai mérnökkel autózhattam odáig, aki megszállot mágikus-kártyás szerepjátékos. A laptopján is azzal tolja, még tárgyalások közepén is. Tudod, valami nem tetszik és megidézi a bőrolvasztó félheréjű sárkányt.
Antwerp, Törökország, Belgium: Ide járunk moziba, meg jókat enni, meg vásárolni meg ilyenek. Itt találtunk anno olyan élelmiszerboltot ahol a számlára nem írták rá, hogy mit vettünk, így itt szereztük be a piakészletet, amit aztán élelemként számoltunk el. Végül is tápláló, szóval igazunk van. Ja, és annyi török van, amennyi Eger ostrománál.
Tczew/Gdansk, Lengyelország: 6 napos túra, aminek fele munka, fele meg csapatás a lengyel őszben. Isteni kaják, arannyal töltött töményital (Goldwasser), 1 fokos tenger, mi kell még? Legalább pár képben beszámoltunk a blogon, még ha írott formában sosem jött is össze. És akkor a félmeztelen norvég Michael Flatley-t meg sem mutattuk nektek.
Koppenhága, Dánia: Mi más is történhetett volna velem, ha visszafelé Tczewből nem keveredik a repülő hóviharba, ezáltal lekésve a csatlakozást Hollandia felé. Eltöltöttem 14 órát Koppenhágában, ebből 6-ot átaludtam, a maradékban pedig nézelődtem. Igen nagy köd volt, ezért csak szuperközelről lehetett a dolgokat látni, furcsán is néztek rám az emberek, ahogy a falakat bámultam 30 centiről.
Párizs, Franciaország: Itt többször is voltunk, mindössze 3,5 óra kocsival, szóval itt van egy köpésre. Megnéztük amit meg lehet, a Notre Dame igazából kicsi, kurva sok a szemét, van patkány, de alles zusammen azért mégiscsak jó hely. Pult alól hozták az abszintet, de ezt már tudjátok, hisz kevés utazásaink egyike, ami valóban meg lett örökítve a blogon képekkel meg minden. Gyuri rendszeresen zöldnek látta a piros jelzést a gyalogátkelőhelyeken, ezért ez egy életveszélyes környezet a számára.
Maastricht, Hollandia: Itt nem sok vizet zavartunk, várost bejártuk, pár kép és egy jó ebéd. Nincs olyan közel, hogy gyakran visszatérjek, meg nem is fogott meg annyira.
Eindhoven, Hollandia: Erről irtunk bővebben, volt is vita a kommentelőkkel, amit ezennel lezárok, és természetesen nekünk van igazunk.
Crespin, Franciaország: Nyugis kisváros, kevésbé nyugodt emberekkel. Odautazás során kicsit elszámoltuk a kilométereket, és hajnal 1 körül érkeztünk meg, úgy, hogy fogalmunk nem volt hol a szálloda. Meg egyszer alsógatyában kizártam magam a hotelszobából. De azt lehet csak álmodtam, mert elég szarul voltam a karibi étteremben elköltött vacsora után.
Rotterdam, Hollandia: Van itt egy kisebb kikötő, meg még pár másik néznivaló. Meg van IMAX mozi is, amit már leteszteltünk azóta. Van egy nagy torony, ahová felmentünk, de Pendejo kollégánk nem igazán bírta a magasat, és féknyomos alsógatyával, oldalazó rákmozgással tapadt a falhoz, minél messzebb az ablakoktól. Überfail.
Bécs, Ausztria: Beültünk egy Gyuri által szerzett hatalmas BMW-be és átcsapattunk a sógorokhoz. Kicsit mi is bénák voltunk, mert 2 órán át vadásztunk a mariahilferen egy jó étteremre. Végül beültünk egy standard helyre, amit 2 órával azelőtt leszavaztunk, de addigra már annyira éhesek voltunk, hogy porított patkányhúst is felszívtuk volna a földről egy 100 euróssal. Persze vínersniccelt toltam.
Folytatás a második részben.

komment

Címkék: tanulj a mestertől lalitól a népnek letelepedési tanácsadó


A bejegyzés trackback címe:

https://agymax.blog.hu/api/trackback/id/tr802243648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása